ANDREJA KARNER IN NJENA ZGODBA O NASTANKU KOZMETIKE VEČNA MLADOST

Izdelki, ki jih izdelujem so več kot naravni izdelki za nego kože. So moje poslanstvo.

Ker vam želim približati občutke, ki jih sama čutim ob mojih kremah, z vami delim svojo življenjsko zgodbo. Upam, da z njo še koga prebudim in mu vlijem upanje, da nikoli ni prepozno za sledenje svojim sanjam.

MOJA MLADOST

Rojena sem bila v družino obrtnikov leta 1965. Čeprav bi marsikdo lahko rekel, da sem imela vse priskrbljeno, notranji občutki tega niso odražali. V osnovni šoli sem se počutila kot grdi raček, nisem imela prijateljic, niti dobrega odnosa z učitelji. Zaradi trde vzgoje doma, sem se nemalokrat počutila, da delam vse narobe.

O ciljih v življenju nisem veliko razmišljala. V osnovni šoli sem si želela postati zobotehnik ali kozmetičarka, saj sem vedno bila spretna z rokami. Kljub drugačnim željam in dejstvu, da nisem marala matematike, sem se vpisala na srednjo ekonomsko šolo - saj naj bi to obetalo boljšo službo. Svoje sanje sem tako porinila v kot in sledila temu, kar se je od mene pričakovalo.

Zaključila sem srednjo šolo in si poiskala službo. V glavi sem imela samo to, kako si ustvarit družino, hišo in otrokom nuditi najboljše, kar lahko. Kmalu je to postala tudi realnost. Ko sva z možem iskala primerno parcelo za hišo, smo se odločili, da obnovimo hišo na očetovi domačiji in v oskrbo sem dobila tudi staro mamo.

ŽIVLJENJE JE BILO POLNO PREIZKUŠENJ

Preselimo se na očetovo domačijo. Bil je 1. september 1992, dan selitve. Si predstavljate, kako je to, da se preseliš z dvema malima otrokoma, sin star 2 leti, hči 2 meseca, stara mama pa 1 mesec po možganski kapi? Selila sem se na kmetijo in čakalo me je veliko dela. Nič mi ni bilo težko, saj sem bila vzgojena pod očetovo trdno roko. Na kmetiji sem bila prepuščena sami sebi. Mož je delal v tujini, jaz pa doma. Vsak po svoje sva doprinesla k temu, kar imamo. Vzgoja in skrb za otroka (tečaji, košarka, glasbena šola, odbojka) in tudi skrb za staro mamo, dokončanje hiše in po osmih letih še en otrok… Sin, hči, sin. Priznam, bilo je zelo naporno in povsem sem pozabila nase. Ampak, bilo je vredno.

Kljub dobrim občutkom ob otrocih, pa je pri meni še vedno vztrajal občutek, da nekaj manjka. Ga poznate? Občutek, za katerega pričakujete, da bo izginil ko bo... to ali ono... ampak ne glede na to kaj vse sem imela, je v meni ostajal občutek neizpopolnjenosti.

PRELOMNO LETO 2000

Nato pa pride prelomno leto 2000. Pred očmi se mi pojavi katalog kozmetične hiše, ki sem jo poznala že 10 let, ampak v Sloveniji do takrat še ni bila prisotna v kataloški obliki. V meni vzbudi pozabljeno iskrico za kozmetiko in žarek upanja z mislijo: “To bi pa lahko bilo zabavno!”

Z največjo strastjo sem se z veseljem pridružila kot uporabnica njihovih produktov. Kakšna želja, kakšna strast, kakšna motivacija me je prevzela, še zdaj ne znam opisati tega občutka. Padla sem v kozmetično industrijo, kot da mi je pisana na kožo. Občutek sem imela, kot da sem na to priložnost čakala 36 let. Očitno sem res. Ko se zdaj spomnim nazaj na ta leta… oh, kakšna energija me je vodila naprej. Uživala sem v vsakem trenutku, ko sem se lahko ukvarjala s kozmetiko, to je bila zame sprostitev.

Čez čas se ponudi priložnost za napredovanje v vodjo distributerjev. Nova priložnost je v meni vzbudila občutke dvomov: “Bom zmogla?”, “Kdo sem jaz, da bi to lahko delala?”, “Nisem dovolj sposobna”, itd. Ste si že kdaj rekli kaj podobnega? A ni nadležen ta notranji glas, ki kar noče utihnat?

Kljub temu, da so me strahovi in dvomi prepravljali iz vseh strani, je srček želel dalje.

KOZMETIKA ME JE POTEGNILA VASE

Takrat pa sem doživela nekaj neverjetnega. Kljub moji zaposlenosti za polni delovni čas kot računovodja, s tremi otroci in pri negovanju stare mame, mi je uspelo, da sem postala druga najboljša vodja distributerjev v Sloveniji. Prvič v življenju sem sebi dokazala, da zmorem. Nikoli nisem tekmovala, vedno sem opravljala svoje delo z največjim notranjim zadovoljstvom. Vsaka pohvala in srečna stranka mi je pomenila največ, ker sem s tem osrečevala sebe. Skupaj z ekipo punc smo zadovoljevale mnoge in pri tem maksimalno uživale. Občutki so bili izjemni.

Trdo delo me je pripeljalo do nove prelomnice, kjer sem se morala odločiti ali grem v delo s kozmetiko za polni delovni čas ali ostanem na “varni” coni udobja kot računovodja.

SLEDILA SEM SRCU IN NE SVOJEMU UMU

Moje srce me je peljalo v kozmetiko.

Delo sem opravljala z neverjetno strastjo, predanostjo, živela s to kozmetično industrijo, imela nore rezultate, ampak sem se izčrpala. Delala sem s srčnostjo, želela pomagati vsem, ob tem pa pozabila nase. Te svetovne korporacije želijo samo rezultate, tukaj ne obstaja tvoja predanost, tvoja srčnost, ampak samo denar. Zato se je tukaj moja pot po dveh letih in pol zaključila.

MOJA PRVA KREMA

Kljub vsemu pa je ljubezen do kozmetike ostala in kaj kmalu sem se začela spraševati kje bi dobila kremo, ki bi vsebovala vse izjemne sestavine, ki sem si jih želela.

Kje dobiti čisto hialuronsko kislino, glikolno kislino, antioksidante?

Ko sem začela z raziskovanjem, tega ni bilo konec. Izgledalo je, kot da so sestavine poiskale mene, kot da je bilo vse z namenom.

Svoji koži sem želela le najboljše in moja nega je bila zelo dosledna… vsako sestavino, ki sem si jo priskrbela, sem si nanašala posebej, da bi koži zagotovila dovolj visoke koncentracije teh čudežnih sestavin. To je bil precej zamuden proces, ki je trajal vsako jutro in zvečer par mesecev.

Naenkrat pa sem dobila preblisk v glavi: “Hej punca, daj naredi si kremo, kjer bodo vse te sestavine v kremi in bo tvoj nanos na tvojo kožo samo enkraten.”

Takrat sem se spomnila stavka, ki sem ga izrekla svoji hčeri Taji, ko je bila v srednji šoli: »Tebi pa kemija res leži, pojdi na študij povezan s kemijo, mogoče bova midve kdaj mešale kreme«.

Zdaj, ko se spomnim teh besed, vem, da te življenje vodi, samo poslušat sem morala svoj notranji glas.

In tako se je začelo. Kupim par maščob najdem dobre antioksidante, čebelji vosek in te moje sestavine, ki sem jih vsak dan nanašala na svojo kožo. Ne morem vam povedati, kakšno je bilo moje notranje vznemirjenje. Zdaj je od tega že 5 let.

PRIDRUŽI SE MI HČI TAJA

Zelo navdušena nad kremo je bila moja hči Taja, ki je bila takrat na študiju na Danskem. Kljub temu, da je imela zelo mastno in problematično kožo ji je moja krema, z visoko vsebnostjo maščob, neverjetno ustrezala. Pove mi tudi, kako se je njena koža nahranila, se ne lušči in občutek na koži je božanski. Zame je to bil največji pokazatelj, da sem na pravi poti.

Ko se je Taja vrnila iz Danske se je začelo pravo raziskovanje. Ker je diplomirala iz biokemije, sta bila njeno teoretično znanje in moja praksa kot naročena za izvrstne ideje in rojavali so se izvrstni proizvodi.

Prvih par mesecev smo proizvode uporavljali samo člani družine. Vsak s svojim tipom kože in pri vseh identični izjemni rezultati. Postopoma se je krema razširila med širše sorodstvo in bližnje prijatelje. Vsak dan znova sem trepetala kakšni bodo odzivi. Prav presenetljivo pa je bilo to, da niso bili samo pozitivni, ampak šokantno dobri.

RAZISKOVANJE SE NADALJUJE

Zdaj sem tukaj po 20. letih poglobljenega raziskovanja in po 5. letih mešanja krem z različnimi sestavinami. Krema je dobila svoje ime Krema Večna mladost in svojo unikatno recepturo. Krema sestoji iz izjemno bogate kolekcije sestavin, ki so skoraj vse tudi užitne. Hčerka je po zaključenem magisterijem iz molekularne nutricionistike k meni prinesla znanje o številnih antioksidantih in super sadežih, ki so zdaj ključne sestavine v kremi.

Kljub temu da osnovna receptura obstaja, pa še vedno raziskujem in vsakič znova ustvarim kaj novega. Če me vprašate, kaj naredi moje izdelke tako posebne, verjamem, da je odgovor sledeč:

Pri svoji raziskavi se nisem ukvarjala s tem kaj je trenutno na tržišču in kakšna so kozmetična pravila - kaj naj bi delovalo in kaj ne. Zaupala sem svoji inspiraciji, ki me je vedno znova presenetila z novimi izjemnimi idejami.

Ko pogledam nazaj, sem zelo ponosna za svojo vztrajnost in neizmerno željo po izboljševanju. Seveda je bilo kar precej neuspelih poskusov, napak in napačnih pristopov, ampak me noben padec ni ustavil. Vsako stvar sem spremenila v izkušnjo in lekcijo ter iz nje splavala še močnejša.

Krema ruši pravila kozmetične industrije
in ne sledi modnim muham.

Namesto tega je glavna in najbolj cenjena sestavina

LJUBEZEN, ki jo čutim ob ustvarjanju.

STRAST, ki jo gojim do pomoči drugim.

HVALEŽNOST, ki jo čutim ob zaupanju svojih strank.

POLNOST, ki jo čutim znotraj sebe, ker sem sledila sebi in si dovolila verjeti vase.

ZAHVALA

Našla sem tisto manjkajočo stvar, ki sem jo nenehno iskala. In našla sem jo tam, kjer vsi pravijo, da je - znotraj sebe.

Iz srca se zahvaljujem vsem vam, ki ste mi pomagali pri razvoju moje kreme. Vsem, ki ste mi dajali povratne informacije, da sem lahko delala vedno boljšo in boljšo kremo. Zahvaljujem se tudi svoji hčerki Taji, ki me je bodrila na način, da ne rabim hiteti, da moram iti korak za korakom in uspeh vedno pride. Zahvaljujem se tudi svojemu možu in sinu, ki sta mi dobesedno zgradila lasten-domač laboratorij. Zahvaliti se moram tudi sama sebi, da sem vztrajala, da nisem obupala na pol poti.

Upam, da vas bo moja zgodba navdihnila, da tudi vi sledite svojim sanjam.

Nikoli ni prepozno!

Hvala za zaupanje in vaš čas,

Z ljubeznijo,
Andreja

Ponudite svoji koži najboljše kar ponuja narava.